top of page

Història

EDUCAR ÉS UN ACTE D'AMOR

Educar és un acte d'amor; és donar vida, afirma el papa Francesc. Aquesta realitat la constatem en els nostres orígens com a Institut de Vida Consagrada.

A la fi del segle XIX, Mare Carmen del Nen Jesús escolta el clam dels pobres que commou el seu cor i surt a la trobada d'ells amb la millor eina que pot dignificar a la persona: la cultura.

Madre Carmen es posa a la feina per a acollir als seus “angelets”, com ella crida als nens, sense més recursos que la Divina Provisió procurant una formació de qualitat a les Germanes que anaven a estar al capdavant d'aquesta labor educativa; acollint a tot aquell que anomenava a la seva porta o sortint a la trobada del necessitat; obstinant-se a formar en les virtuts sòlides el cor de la joventut; buscant conrear en tot moment l'esperit de família; anhelant ensenyar a tots l'amor que Déu els té.

A mitjans del s.XIX i degut a la situació històrica del moment, les dones no tenien accès a l'educació. Davant d'aquesta mancança educativa es va crear una escola dominical que després es convertiria en una escola nocturna per a dones obreres. Serà així com arriben les Germanes Franciscanes a Mataró, per fer-se càrrec de l'escola.

Amb el temps i l'arribada cada vegada de més alumnes es va constituir el Patronat Escolar Obrer. A fi de donar una formació completa foren constituïdes Juntes, Associacions, Institucions, que, a l’estil d’aleshores i d’acord amb la doctrina social de l’Església, ajudaven a la promoció de la classe obrera. L’educació i la vivència cristiana ocupaven el centre d’aquesta formació. Tots els del Patronat i els del Col.legi participaven en tots els actes i hi col.laboraven.

 

L’any 1907, l’Escola fou consagrada al Cor de Jesús.

La Madre Carmen i també les Germanes varen entendre que havien de posar llur esforç en anunciar Jesucrist i en ajudar els més petits als ulls del món. I així ha estat sempre fins al dia d’avui.

SOBRE NOSALTRES

El col.legi Sagrat Cor de Jesús és un centre concertat de les HH. Franciscanas de los Sagrados Corazones que ofereix les etapes educatives de segon cicle d'Infantil, Primària i Secundària

PROJECTE EDUCATIU

LEGAL

Contacte

                         C/. La Coma, 21, 08301 , Mataró

Tel: 93 790 19 45

                            E-mail: a8021028@centres.xtec.es

bottom of page