top of page
Search

Cloenda CuEmE


Un any més, els alumnes de 6è del col·legi Sagrat Cor de Jesús hem participat en aquest gran projecte: Cultura Emprenedora a l’Escola.


Al llarg de tot el curs hem creat una cooperativa on tots hem sigut socis i sòcies i totes les decisions les hem pres en assemblea.


El procés ha estat supervisat per representants de l’ajuntament de la nostra ciutat i l’objectiu principal ha estat fomentar els valors de l’emprenedoria en els alumnes.


TQM ha estat el nom de la nostra cooperativa. Vam crear el logo, l’equip directiu, els diferents departaments i els grups de treball en producció.


Els productes que hem creat han estat: xapes amb un skyline de Mataró que vam dibuixar a l’assignatura de plàstica, draps de cuina amb roba reciclada, punts de llibre i un tres en ratlla amb petxines.


Hem pogut desenvolupar moltes competències bàsiques com matemàtiques, digitals, artístiques…I també aspectes del món empresarial: fer un estudi de mercat, marquèting… Però sobretot hem comprovat la importància de la solidaritat, perseverança i la igualtat d’oportunitats.


Amb la participació en aquest projecte hem pogut conèixer diferents cooperatives de Mataró i publicitar-nos en la ràdio.


El punt culminant va ser la fira on vam tenir l’oportunitat de vendre les nostres creacions. Va ser tot un èxit. Part dels beneficis els hem donat a l’entitat TeAmar de Mataró perquè tenim un company de la classe que fa tallers en aquest centre. El President d’aquesta entitat va venir a fer-nos una xerrada sobre què és l’autisme i gràcies a ell sabem com ajuden a aquests nens i als familiars per tenir eines i desenvolupar habilitats socials que els permetin viure amb normalitat.


Per acabar, vam fer la cloenda del projecte amb totes les escoles participants i la representació municipal al Foment i va ser molt emocionant.


Amb els diners guanyats pagarem l’última excursió de final de curs.

Comments


bottom of page