top of page
Search

Immersió lingüística



El dilluns 8 d’abril, els alumnes de 4t d’ESO de Francès hem fet una excursió a Perpignan. Després de 4 anys estudiant, necessitàvem aquest primer contacte amb la llengua, la cultura i el tarannà del país veí.


Molt d’hora (a les 6:30h. del matí), ens hem reunit a l’estació de tren de Mataró per dirigir-nos a Sants-Estació. Allà ens esperava l’AVE, que en només 1 hora i mitja ens deixava a Perpignan.


El primer que hem fet és visitar el “Castell del Reis  de Mallorca”, un palau-fortalesa de voltants del s.XIII que recorda l’estatus de Perpignan com a centre polític, econòmic i cultural del Mediterrani medieval. Des de la “Torre de l’Homenatge” hem gaudit d’unes vistes espectaculars de la ciutat.


A continuació, ens hem dirigit al centre de la ciutat, la “Place de la Victoire”, on es troba “Le Castillet”, antiga porta d’entrada a la ciutat. Aquí hem gaudit d’una estona lliure per passejar, dinar i…xerrar en francès a les botigues!


A les 15h. hem agafat “le Petit train de Perpignan”, un trenet turístic que ens ha fet un recorregut de 55 minuts pels llocs més emblemàtics de la ciutat.


I per acabar la nostra excursió, vam visitar la catedral dedicada a Saint- Jean-Baptiste, un edifici gòtic del s.XIV amb uns vitralls espectaculars!


Al voltant de les 21h., esgotats, vam arribar a Mataró… però quin dia més divertit!

À BIENTÔT, PERPIGNAN!




bottom of page